Hugo Rueda (7), Adrián Gálvez (42), J. Lloret (8), Guillem Marín (7), Shay Miller (19), como cinco inicial; G.Paulikas (4), B.Ausina, R.Llopis, C.Palau, A.Romera (2), A.Mayobole (2), J.Santamatilde (7).
Entrenador: Jaume Tormo.

C.B.IFACH CALPE, 67 (24-21-14-8):
D. Baydal (2), Antonio Prieto (2), Iker Benzazova (15), Domingo Crespo (18) y C.E. Poe (26), como cinco inicial; J.J. Crespo, F. Perles,J.D. Crespo, V. Fernandez (4), J.O. Ballester.
Entrenador: J.M.Fernadez.

El C.B.Alginet seguix ferm en este començament de la lliga de 1a Divisió Nacional, després de la seua clara i aclaparador victòria enfront del Calp, contínua amb el lideratge, ara acompanyat només pel C.B.Begastri de Cehegin, són els dos únics conjunts amb tres victòries i cap derrota i per baix tenim en les tres últimes places a Ontinyent amb una victòria, i cuers a Benifaió i Adesavi que encara no coneixen el sabor del triomf.

Arribava a Alginet el C.B.Ifach Calp, conjunt que últimament s’havia trobat en distintes competicions amb l’equip local i que des de la final de la Lliga Valenciana de fa un parell d’anys, mantenien una vella rivalitat alimentada en les distintes temporades de lliga EBA i que ara tornen a coincidir en el mateix grup de la lliga de 1a Divisió Nacional. El Calp és un conjunt en fase de formació, només té de la temporada passada als veterans Iker Benzazova i Domingo Crespo acompanyats d’un grup de jóvens jugadors locals i als que recentment se’ls ha unit un gran fitxatge de la LEB catalana com és el jugador de color Poe i en la seua faceta social pareix que ha trobat un nou patrocinador que li pot assegurar una temporada competitiva.

Jaume Tormo, entrenador del C.B.Alginet, va preparar a consciència el partit, va posar al bon defensor Guillem Marin damunt sempre d’Iker Benzazova i va mantindre des del principi un fort ritme de partit amb l’ànim de desgastar al trio expert i veterà del Calp com són Iker Benzazova. Domingo Crespo i el nou Poe que segurament té trenta i molts, el primer quart el va dominar l’Alginet amb un gran Adrián Gálvez molt ben acompanyat pel gran joc interior de Miller, el Calp va aguantar prou bé i el marcador registrava un tanteig alt de 33-24. En el segon quart va seguir la mateixa tònica, un Alginet que anotava amb facilitat però que també perdia uns balons impensables i el Calp que sobrevivia de les penetracions per la zona local d’Iker, els triples del bon tirador que és Crespo i del gran treball interior i bon tir de Poe, marcador al descans 57-45.

Després de l’intermedi, una eixida fulgurant de l’Alginet amb canastres ràpides de Miller, Gálvez i Rueda permeten que el conjunt local se’n vaja de vint amb 69-49, el Calp lluitant per a rebaixar la gran diferència del marcador i l’Alginet que veia l’ocasió de ficar un fort correctiu al conjunt de la Marina, el quart el tanca Josep Santamatilde amb una bonica canastra per a deixar el 77-59. En l’últim quart seguix el recital d’un gran Adrián Gálvez i la bona direcció de Hugo Rueda, el Calp només aconseguix huit punts i alguns dels seus jugadors per moments no acabaven d’encaixar la forta derrota que estaven patint. Jaume Tormo mou tota la banqueta i al final dóna descans a Guillem Marin que s’havia buidat en el gran treball de desgast en el seu marcatge a Iker, marcador definitiu 98-67 i se supera la trentena de punts de diferència que s’havia fregat en tot este últim quart.

Destacar pel C.B.Alginet la gran facilitat anotadora d’eixe gran jugador que és l’actual capità de l’equip Adrián Gálvez que amb els seus 42 punts va aconseguir una xifra que tardarem temps a tornar a veure, el gran joc interior i el segur tir de prop de Miller i el bon treball defensiu de Guillem Marín. Pel Calp, repetir el escrit anteriorment, el trio format per Iker, Crespo i Poe.

La pròxima jornada el C.B.Alginet juga a Alacant, el dissabte dia 3 de novembre a les 18 hores enfront del Meridià Alacant, equip filial del Lucentum exconjunt de lliga ACB i que per greus problemes econòmics està jugant actualment en lliga LEB Or.

Fuente: C.B. Alginet